El projecte naix de la necessitat d’oferir als nostres xiquets i xiquetes una varietat de contes on puguen sentir-se identificats i identificades en la diversitat de les famílies actuals. Els contes van dirigits a un públic d’infants de 0 a 8 anys. Per a llegir-los en família; i també per a llegir-los a l’escola, com a eina per treballar la diversitat familiar, el respecte, la convivència i la igualtat.

La col·lecció consta de sis contes en els quals, el xiquet o la xiqueta protagonista narra un dia qualsevol. Cada protagonista té una família diferent que apareix en el conte com a part important en la seua vida emocional i afectiva; però aquest fet de les diferències es presenta dins d’una normalitat absoluta en la seua vida, i això és el que les autores volem transmetre. El discurs narratiu comença de bon matí en tots els contes, com un dia qualsevol, i acaba desitjant “bona nit” a la família.

Els contes no són aïllats, s’estableixen relacions entre uns contes i altres. El fil conductor de la col·lecció és l’escola. El context on es desenvolupen les històries és la ciutat de València. Cal destacar també la presència de la música, el teatre, la pintura, la literatura i el foment de la bicicleta a través de les històries.

La col·lecció acaba en un dia de festa on se celebra el dia de la família a l’escola. Tothom celebra un dia molt especial on caben totes les famílies sense distinció de cap tipus. Un dia de festa on hi ha molt que celebrar.